Ako pridať hudbu do príbehu Instagramu

Vytvorené 1 apríl, 2024
instagramová príbehová hudba

V dnešnej digitálnej dobe sa platformy sociálnych médií stali neoddeliteľnou súčasťou našich životov. Najmä Instagram si získal obrovskú popularitu pre svoje vizuálne schopnosti rozprávania príbehov. Jednou z najpútavejších funkcií na Instagrame je možnosť pridávať hudbu do vašich príbehov. Či už chcete nastaviť náladu, vyjadriť sa alebo jednoducho pobaviť svojich sledovateľov, pridanie hudby môže posunúť vaše príbehy na Instagrame na vyššiu úroveň. V tomto článku vás prevediem procesom pridávania hudby do vášho príbehu na Instagrame pomocou vstavanej hudobnej funkcie, ako aj tým, ako pridať vlastnú hudbu pomocou aplikácií tretích strán.

Prečo pridať hudbu do svojho príbehu na Instagrame?


Hudba má silný vplyv na naše emócie a môže zlepšiť celkový zážitok z vášho príbehu na Instagrame. Dokáže premeniť všedný moment na nezabudnuteľný a vytvoriť spojenie s vaším publikom. Pridaním hudby do vášho príbehu na Instagrame môžete nastaviť tón, vyvolať určité pocity a urobiť váš obsah pútavejší a zábavnejší. Či už zdieľate zážitok z cestovania, predvádzate nový produkt alebo jednoducho zachytávate každodenný okamih, hudba môže vášmu príbehu dodať extra nádych kreativity a autentickosti.

Ako pridať hudbu do príbehu Instagramu pomocou vstavanej funkcie hudby

Instagram vďaka vstavanej hudobnej funkcii neuveriteľne zjednodušil pridávanie hudby do vašich príbehov. Môžete to urobiť takto:

  1. Otvorte aplikáciu Instagram na svojom mobilnom zariadení a potiahnutím prstom doprava získate prístup k fotoaparátu.
  2. Zachyťte fotografiu alebo video pre svoj príbeh alebo si jednu vyberte zo svojho fotoaparátu.
  3. Klepnite na ikonu nálepky v hornej časti obrazovky.
  4. Z dostupných možností vyberte nálepku „Hudba“.
  5. Vyhľadajte skladbu alebo si prezerajte rôzne kategórie a zoznamy skladieb.
  6. Keď nájdete požadovanú skladbu, môžete si ju prehrať klepnutím na ňu.
  7. Upravte dĺžku skladby potiahnutím posúvača doľava alebo doprava.
  8. Prispôsobte si vzhľad hudobnej nálepky klepnutím na ňu a výberom rôznych štýlov.
  9. Presuňte a zmeňte veľkosť hudobnej nálepky na požadované miesto vo vašom príbehu.
  10. Klepnutím na „Hotovo“ pridáte hudbu do svojho príbehu na Instagrame.

Pomocou vstavanej hudobnej funkcie môžete ľahko nájsť obľúbené skladby, preskúmať rôzne žánre a pridať do svojho príbehu na Instagrame nádych personalizácie.

Pridanie vlastnej hudby do príbehu Instagramu pomocou aplikácií tretích strán

Ak chcete do svojho príbehu na Instagrame pridať vlastnú hudbu, môžete využiť aplikácie tretích strán, ktoré túto funkciu poskytujú. Tu je niekoľko populárnych aplikácií, ktoré vám umožňujú pridať vlastnú hudbu do vášho príbehu na Instagrame:

  1. Spotify: S viac ako miliónmi skladieb vo svojej knižnici je Spotify skvelou voľbou na pridávanie vlastnej hudby do vášho príbehu na Instagrame. Jednoducho vytvorte zoznam skladieb, ktoré chcete použiť, a uložte ho na Spotify. Potom otvorte aplikáciu Instagram, prejdite prstom doprava, aby ste získali prístup k fotoaparátu, a podľa rovnakých krokov uvedených vyššie pridajte hudobnú nálepku. Klepnite na možnosť „Viac“ a vyberte Spotify, aby ste si vybrali svoj uložený zoznam skladieb.
  2. SoundCloud: SoundCloud je ďalšou populárnou platformou na objavovanie a zdieľanie hudby. Umožňuje vám nahrať svoje vlastné skladby alebo preskúmať rozsiahlu zbierku obsahu vytvoreného používateľmi. Ak chcete do svojho príbehu na Instagrame pridať vlastnú hudbu zo SoundCloud, otvorte aplikáciu SoundCloud, vyberte skladbu, ktorú chcete zdieľať, klepnite na ikonu zdieľania a vyberte možnosť „Instagram Stories“.
  3. InShot: InShot je všestranná aplikácia na úpravu videa, ktorá ponúka celý rad funkcií vrátane možnosti pridávať do videí hudbu. Môžete importovať svoju vlastnú hudbu z knižnice vášho zariadenia alebo si vybrať z kolekcie aplikácie. Po úprave videa v aplikácii InShot si ho môžete uložiť do priečinka fotoaparátu a potom ho nahrať do svojho príbehu na Instagrame.

Toto je len niekoľko príkladov z mnohých dostupných aplikácií tretích strán, ktoré vám umožňujú pridať vlastnú hudbu do vášho príbehu na Instagrame. Preskúmajte rôzne možnosti a nájdite tú, ktorá vyhovuje vašim potrebám a preferenciám.

Kroky na pridanie vlastnej hudby do príbehu Instagramu


Teraz, keď ste oboznámení so vstavanou hudobnou funkciou a aplikáciami tretích strán, prejdime si kroky na pridanie vlastnej hudby do vášho príbehu na Instagrame:

  1. Vyberte hudbu, ktorú chcete pridať do svojho príbehu na Instagrame, a uistite sa, že je uložená vo vašom zariadení alebo v aplikácii, ktorú používate.
  2. Otvorte aplikáciu Instagram na svojom mobilnom zariadení a potiahnutím prstom doprava získate prístup k fotoaparátu.
  3. Zachyťte fotografiu alebo video pre svoj príbeh alebo si jednu vyberte zo svojho fotoaparátu.
  4. Klepnite na ikonu nálepky v hornej časti obrazovky.
  5. Z dostupných možností vyberte nálepku „Hudba“.
  6. Namiesto použitia vstavanej funkcie hudby klepnite na možnosť „Moja hudba“ alebo „Vlastné“.
  7. Vyberte zdroj, z ktorého chcete pridať vlastnú hudbu (napr. Spotify, SoundCloud, InShot).
  8. Vyberte konkrétnu skladbu alebo zoznam skladieb, ktoré chcete pridať do svojho príbehu na Instagrame.
  9. Prispôsobte si vzhľad hudobnej nálepky klepnutím na ňu a výberom rôznych štýlov.
  10. Presuňte a zmeňte veľkosť hudobnej nálepky na požadované miesto vo vašom príbehu.
  11. Klepnutím na „Hotovo“ pridáte do svojho príbehu na Instagrame vlastnú hudbu.
  12. Podľa týchto krokov môžete pridať svoju vlastnú hudbu a predviesť svoj osobný vkus a štýl vo svojich príbehoch na Instagrame.

Tipy na riešenie problémov s pridávaním hudby do príbehu Instagramu


Niekedy sa pri pridávaní hudby do príbehu na Instagrame môžete stretnúť s problémami alebo ťažkosťami. Tu je niekoľko tipov na riešenie problémov, ktoré vám pomôžu prekonať bežné problémy:

  • Aktualizujte svoju aplikáciu: Uistite sa, že máte na svojom zariadení nainštalovanú najnovšiu verziu aplikácie Instagram. Aktualizácie často zahŕňajú opravy chýb a vylepšenia, ktoré môžu vyriešiť akékoľvek problémy s pridávaním hudby do vašich príbehov.
  • Skontrolujte svoje internetové pripojenie: Stabilné internetové pripojenie je nevyhnutné pre prístup k hudobnej knižnici a pridávanie hudby do vášho príbehu na Instagrame. Uistite sa, že ste pripojení k spoľahlivej sieti Wi-Fi alebo máte silné mobilné dátové pripojenie.
  • Vymazanie vyrovnávacej pamäte a údajov: Ak máte pretrvávajúce problémy s pridávaním hudby, môže vám pomôcť vymazanie vyrovnávacej pamäte a údajov aplikácie Instagram. Prejdite do nastavení zariadenia, vyhľadajte aplikáciu Instagram a vymažte vyrovnávaciu pamäť a údaje. Upozorňujeme, že sa tým odhlásite z aplikácie, takže si nezabudnite zapamätať svoje prihlasovacie údaje.
  • Reštartujte zariadenie: Niekedy môže jednoduchý reštart vyriešiť dočasné chyby a obnoviť funkčnosť aplikácie. Vypnite zariadenie, počkajte niekoľko sekúnd a potom ho znova zapnite.
  • Kontaktujte podporu Instagramu: Ak žiadny z vyššie uvedených tipov na riešenie problémov nefunguje, môžete sa obrátiť na podporu Instagramu a požiadať o ďalšiu pomoc. Môžu byť schopní poskytnúť konkrétne riešenia alebo informácie o probléme, ktorému čelíte.

Dodržiavaním týchto tipov na riešenie problémov si môžete zaistiť hladký a bezproblémový zážitok pri pridávaní hudby do vášho príbehu na Instagrame.

instagramová príbehová hudba 2

Kreatívne spôsoby využitia hudby vo vašom príbehu na Instagrame


Teraz, keď už viete, ako pridať hudbu do svojho príbehu na Instagrame, poďme preskúmať niekoľko kreatívnych spôsobov, ako čo najlepšie využiť túto funkciu a vylepšiť svoje rozprávanie:

  1. Soundtrack pre cestovateľské dobrodružstvá: Ak zdieľate svoje cestovateľské zážitky, pridanie hudby môže preniesť vaše publikum do cieľa a zosilniť emócie zachytené na vašich fotografiách a videách. Vyberte si skladby, ktoré odrážajú náladu a atmosféru miesta, ktoré navštevujete.
  2. Zvýraznite vlastnosti produktu: Ak prezentujete produkt alebo službu, hudba vám môže pomôcť vytvoriť strhujúci a pútavý príbeh. Použite optimistické a energické piesne na zdôraznenie funkcií a výhod produktu alebo si vyberte skladbu, ktorá je v súlade s identitou značky.
  3. Emocionálne rozprávanie: Hudba má silu vyvolať emócie a vytvoriť hlbšie spojenie s vaším publikom. Použite ho na zvýšenie emocionálneho vplyvu vašich príbehov, či už zdieľate osobnú anekdotu, úprimnú správu alebo motivačný príbeh.
  4. Momenty zo zákulisia: Hudba môže k obsahu zo zákulisia pridať zábavný a hravý prvok. Vyberte si chytľavé melódie alebo optimistické skladby, ktoré budú sprevádzať vaše videá zo zákulisia, aby vaše publikum mohlo nahliadnuť do vášho kreatívneho procesu alebo každodennej rutiny.
  5. Interaktívne zážitky: Experimentujte s interaktívnymi prvkami vo svojom príbehu na Instagrame pomocou hudby. Môžete napríklad požiadať publikum, aby uhádlo skladbu, ktorá hrá na pozadí, alebo vytvoriť anketu, v ktorej si vyberie svoju obľúbenú skladbu.

Kreatívnym začlenením hudby do vašich príbehov na Instagrame môžete zaujať publikum, urobiť svoj obsah nezabudnuteľnejším a vyčnievať z davu.

Právne úvahy pri pridávaní hudby do príbehu Instagramu


Aj keď pridanie hudby do vášho príbehu na Instagrame môže byť skvelým spôsobom, ako vylepšiť obsah, je dôležité uvedomiť si právne aspekty a potenciálne problémy s autorskými právami. Tu je niekoľko kľúčových bodov, ktoré treba mať na pamäti:

Porušenie autorských práv: Používanie hudby chránenej autorskými právami bez povolenia môže viesť k porušeniu autorských práv. Pred použitím ich hudby vo vašich príbehoch na Instagrame je nevyhnutné rešpektovať práva umelcov a tvorcov získaním potrebných licencií alebo povolení.

Hudba bez licenčných poplatkov: Ak sa chcete vyhnúť problémom s autorskými právami, môžete použiť hudbu bez licenčných poplatkov, čo je hudba, ktorá je licencovaná na konkrétne použitie bez potreby individuálnych povolení. Existuje niekoľko platforiem, ktoré ponúkajú širokú škálu bezplatnej hudby, ako napríklad Soundstripe, Epidemic Sound a Artlist.

Licenčné zmluvy: Ak chcete vo svojich príbehoch na Instagrame používať populárne skladby, možno budete musieť získať licenčné zmluvy s príslušnými držiteľmi práv. Môže to zahŕňať kontaktovanie umelca alebo jeho nahrávacej spoločnosti, aby ste sa dohodli na podmienkach používania ich hudby.

Uvedenie zdroja: Pri používaní hudby, ktorá vyžaduje uvedenie zdroja, sa uistite, že vo svojom príbehu na Instagrame vhodne uvediete interpreta alebo zdroj. Môžete to urobiť tak, že uvediete meno umelca vrátane odkazu na jeho webovú stránku alebo profil na sociálnej sieti alebo použijete vhodné značky a značky hash.

Je dôležité, aby ste sa vzdelávali o zákonnosti používania hudby vo svojich príbehoch na Instagrame a aby ste sa uistili, že dodržiavate príslušné zákony a predpisy o autorských právach. Ignorovanie týchto úvah môže mať za následok právne následky a poškodiť vašu online prítomnosť.

Alternatívy k pridávaniu hudby do príbehu Instagramu


Ak pridanie hudby do vášho príbehu na Instagrame nie je možné alebo vhodné pre váš obsah, existujú alternatívne spôsoby, ako vylepšiť vaše rozprávanie a zaujať publikum. Tu je niekoľko nápadov:

Zvukové efekty: Namiesto hudby môžete začleniť zvukové efekty, ktoré dodajú vášmu príbehu na Instagrame hĺbku a atmosféru. Či už je to zvuk búchajúcich sa vĺn, štebot vtákov alebo otváranie dverí, zvukové efekty môžu pre vaše publikum vytvoriť pôsobivejší zážitok.

Voiceover: Zvážte použitie vlastného hlasu alebo hlasu rozprávača na poskytnutie kontextu a rozprávania vášmu príbehu na Instagrame. To môže byť obzvlášť efektívne pri návodoch, videách zo zákulisia alebo obsahu rozprávania príbehov.

Titulky a text: Použite titulky a textové prekrytia na vyjadrenie svojho posolstva a zapojenie publika. Môžete experimentovať s rôznymi typmi písma, farbami a animáciami, aby bol váš text vizuálne príťažlivý a upútal pozornosť.

Vizuálne efekty: Preskúmajte rôzne vizuálne efekty a filtre dostupné na Instagrame, aby ste zvýšili vizuálnu príťažlivosť svojich príbehov. Od bumerangov po superzoomy, existujú rôzne možnosti, ako dodať vášmu obsahu nádych kreativity a jedinečnosti.

Pamätajte, že kľúčom je experimentovať a nájsť alternatívne spôsoby, ako urobiť vaše príbehy na Instagrame pútavými a zapamätateľnými, aj keď hudba nie je primárnym zameraním.

Záver


Pridanie hudby do vášho príbehu na Instagrame môže pozdvihnúť vaše rozprávanie a zaujať publikum jedinečným spôsobom. Či už sa rozhodnete použiť vstavanú funkciu hudby alebo pridať svoju vlastnú hudbu prostredníctvom aplikácií tretích strán, možnosti sú nekonečné. Nezabudnite zvážiť právne aspekty a problémy s autorskými právami pri používaní hudby a preskúmajte alternatívne metódy na vylepšenie príbehov na Instagrame, ak hudba nie je vhodná pre váš obsah. Pomocou týchto tipov a techník môžete vytvárať podmanivé a nezabudnuteľné príbehy Instagramu, ktoré zanechajú trvalý dojem na vašich sledovateľov. Takže pokračujte, popustite uzdu svojej kreativite a nechajte hudbu ako soundtrack k vášmu príbehu na Instagrame!

Bohužiaľ, hudobná nálepka je primárnou metódou na pridávanie hudby do vášho príbehu na Instagrame. Aj keď existujú alternatívne aplikácie a metódy, nemusia ponúkať rovnakú bezproblémovú integráciu ako vstavaná funkcia hudby.

Dostupnosť skladieb v hudobnej knižnici Instagramu sa môže líšiť v závislosti od vašej polohy a licenčných zmlúv s hudobnými vydavateľstvami. Ak nemôžete nájsť konkrétnu skladbu, nemusí mať licenciu na použitie vo vašom regióne.

Áno, hudbu môžete pridať k fotografiám aj videám vo svojom príbehu na Instagrame. Ak chcete do svojho príbehu pridať hudobnú nálepku, jednoducho postupujte podľa vyššie uvedených krokov.